Извънредни новини

Ръководството на Сопот представи финансовото състояние на Общината 

На поканата им отново не откликнаха председателя на ОбС и общинските съветници

Близо 57 % е събираемостта на местните данъци и такси до 30-ти април, което е 1,8 млн.лв при годишен план около 3, 140 млн.лв. Това стана ясно по време на организираната среща от кмета на Сопот Деян Дойнов и неговия екип с обществеността относно финансовото състояние на Общината до момента. 

Зам.-кметът Николай Новаков представи приходната и разходната част като посочи, че дупката в бюджета е около 1,8 млн.лв.

“Не виждам как в следващите четири месеца ще бъде приет републикански бюджет. Отново ги няма председателя на местния парламент и основните политически лица. Защо не се отзоваха да кажат как да се справим с тази дупка, от къде да постъпят приходи, за да реализираме разходите. Едно от основните пера в разхода е заплатите на Общинския съвет”, посочи Новаков и призова бъдещите политици и кандидати за кметове, които ще участват на местните избори  да дадат предложения и анализи, а не да коментират само в социалните мрежи.

На срещата присъстваха общинският съветник Любомир Джапаров, който коментира добрата събираемост на данъците, директорите на детски градини, представители на институции в града и граждани.

Не пропускай

Успешна благотворителна кампания за подпомагане на читалището в Калофер

Близо 7100 лева бяха събрани от третия  благотворителен базар В Калофер се проведе благотворителен базар …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *