Извънредни новини

212 климатици за пострадали от наводненията дари Министерството на енергетиката

Ще бъдат предоставени след  решения на Обществения съвет и на Общински съвет – Карлово

212 нови инверторни климатични системи  дари Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг. Уредите са за пострадалите от наводнените села Каравелово, Богдан, Слатина и Войнягово. Климатиците се съхраняват в склад. Ще бъдат предоставени след решения на Обществения съвет и на Общински съвет  Карлово, съобщиха от пресцентъра на Общината.

До момента са раздадени общо 152 домакински електроуреди /печки, перални, хладилници и бойлери/ на хората от наводнените села. След като на 29 декември 2022 година поименните ваучери получиха лично 127 души, а останалите ги взеха от секретарите на кметствата в селата, в края на миналата година битовите електроуреди бяха транспортирани и предадени на нуждаещите се във Войнягово – 34 и в Слатина – 18. 

В Каравелово са доставени 97 печки, перални и хладилници, в Богдан – три уреда.Според предварително обявения от ръководството на Община Карлово график, от 9 януари домакинствата в Каравелово получават печки, перални, хладилници и електрически бойлери. Раздаването на бялата техника в Каравелово и Богдан ще продължи. Уредите са част от даренията за пострадалите, разпределени съгласно решение на Обществения съвет от 22.12.2022 година.

Не пропускай

Санирането на блоковете в Сопот скара предишната и сегашната местна власт. Хората възмутени

Ще връщат ли хората дадените им от Общината средства за изготвяне на  техническите паспорти остава …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *