212 климатици за пострадали от наводненията дари Министерството на енергетиката

Ще бъдат предоставени след  решения на Обществения съвет и на Общински съвет – Карлово

212 нови инверторни климатични системи  дари Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг. Уредите са за пострадалите от наводнените села Каравелово, Богдан, Слатина и Войнягово. Климатиците се съхраняват в склад. Ще бъдат предоставени след решения на Обществения съвет и на Общински съвет  Карлово, съобщиха от пресцентъра на Общината.

До момента са раздадени общо 152 домакински електроуреди /печки, перални, хладилници и бойлери/ на хората от наводнените села. След като на 29 декември 2022 година поименните ваучери получиха лично 127 души, а останалите ги взеха от секретарите на кметствата в селата, в края на миналата година битовите електроуреди бяха транспортирани и предадени на нуждаещите се във Войнягово – 34 и в Слатина – 18. 

В Каравелово са доставени 97 печки, перални и хладилници, в Богдан – три уреда.Според предварително обявения от ръководството на Община Карлово график, от 9 януари домакинствата в Каравелово получават печки, перални, хладилници и електрически бойлери. Раздаването на бялата техника в Каравелово и Богдан ще продължи. Уредите са част от даренията за пострадалите, разпределени съгласно решение на Обществения съвет от 22.12.2022 година.

Не пропускай

Карлово почете Евлогий Георгиев

Рождената дата бе почетена от кандидата за кмет на Община Карлово, ученици и учители Кандидатът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *