Янг Чен е новият световен шампион в първенството по парапланеризъм в дисциплината целно кацане

Официалната церемония по закриване бе на лифт Сопот

Китаецът Янг Чен е новият световен шампион в първенството по парапланеризъм в дисциплината целно кацане, което се проведе в Сопот. На второ място се класира състезател от Германия Линос Шубер, а на трето от Индонезия Арис Сиах.

Българинът Валери Цветанов направи най-добро представяне от българския отбор и завърши осми в крайното класиране от общо 130 състезатели на 31 страни.

Организатори на Световното първенство бяха Община Сопот, СК Шамбала и Българския национален аероклуб.

Сертификати и медали бяха връчени в още три категории – младежи, жени и отборно. Първо място в категорията младежи спечели Линос Шубер, при жените Еуньонг  Чо от Корея. Световен шампион в отборното класиране стана отбора на Индонезия. Специално, за да ги поздрави в Сопот дойде управляващият посолството на Индонезия в България Мурди Примбани.

Директорът на състезанието Сотир Лазарков връчи специална награда на най-възрастният състезател от Япония, който е на 79 години.

Първенството бе официално закрито от Президента на Световната федерация по въздушни спортове Анди Коули. Следващото Европейско първенство ще бъде в Албания, а домакин на Световния шампионат през 2025-та година – Турция.

Церемонията завърши с участието на кукерите от Войнягово и ФА “Розова долина” Карлово.

Не пропускай

Книгата „Бившите хора” на концлагерна България“ бе представена в Карлово

Изданието разказва за гоненията, на които тоталитарната власт след преврата на 9.09.1944 година Книгата „Бившитв …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *