Извънредни новини

“Хеброс Бус” спира да извършва обществен превоз в Община Карлово

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе спешна работна среща с Владимир Якимов, Иван Чернооков и Иван Чолаков – собственици и управители на три от най-големите транспортни фирми в района. По време на срещата бяха обсъдени спешни мерки за осигуряване на обществен превоз на пътници по междуселищните линии, след като превозвачът „Хеброс Бус“, извършвал тези курсове, уведоми Община Карлово, че се оттегля от общинските маршрутни разписания, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В писмо от 1 ноември управителят на фирмата Веселин Дошков е уверил кмета на Община Карлово, че ще положи максимални усилия за изпълнение на разписанията в рамките на още 30 дни, но от днес всички курсове са преустановени.

От 2019 година до този момент дружеството е многократно санкционирано от страна на Общината заради неспазване на клаузи от двустранния договор.

По време на срещата с транспортните фирми бяха обсъдени техните възможности в най-кратък срок, до обявяване на обществена поръчка, да поемат обслужването на междуселищните линии.

Не пропускай

Продължава кампанията за набиране на средства за ремонт на НЧ “Христо Ботев” Калофер

Предстои третият благотворителен базар В града на гениалния поет и революционер Христо Ботев, за трети …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *