Извънредни новини

Ученици от Сопот станаха първенци в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации “

Учениците са от СУ  „Иван Вазов” Сопот 

Отборът от Сопот  спечели първо място в областния кръг на ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, който се проведе въпреки дъжда в Пловдив. Невероятните състезатели  пребориха останалите участници- свои връстници от още 9 учебни заведения от областта, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба.

На второ място се класираха представителите на СУ „Симон Боливар” Пловдив, а трети останаха възпитаниците на СУ „ Отец Паисий“ Куклен.  Всички 40 деца  показаха упоритост и, че най- ценните уроци се придобиват с желание, търпение и сериозна подготовка, която би могла да спаси човешки живот при опасност, кризисна ситуация или бедствие. 

Участниците в състезанието показаха своите познания за правилно поведение при пожар, бедствия и извънредни ситуации, както и в оказването на първа долекарска помощ.  Неговата цел е да се възпита чувство за взаимопомощ и умението за работа в екип.

Състезанието се проведе в два кръга- теоретична и практическа част. При практическите игри  децата показаха умения в определянето на размер и поставянето на противогаз, херметизирането на помещения и хранителни продукти. Учениците демонстрираха бързина и правилна реакция за действия при земетресение, наводнение и пожар. 

Ръководителят на състезанието ст. инсп. Йордан Михов- началник група ПКПД в РДПБЗН Пловдив, отличи всички останали отбори участници с грамоти. 

 „Похвално е, че във времето, когато мобилните устройства изместват човешкото общуване и всичко може да бъде прочетено в интернет, вие отделяте време и проявявате постоянство, за да надградите познания в областта на кризите и бедствия и то в ситуации, близки до реалните”, каза старши инспектор Михов. 

Победителите ще представят Пловдив на национално ниво.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *