УЦ “Интелект” връчи сертификатите по английски език, програмиране и роботика

Центърът е избран за училище на годината от общо 167 училища в страната

УЦ “Интелект” Карлово на тържествена церемония връчи сертификатите за завършено обучение по английски език на най-малките възпитаници. Директорът Вера Цанкова каза, че “Интелект” е  избрано за училище на годината от общо 167 в страната.

“Отново повод за гордост. Три училища бяха отличени, едното е в София, другото в Бургас и “Интелект” в Карлово”, заяви директорът и добави, че за първи път учениците са участвали в креативно писане за народните обичаи и са били отличени с първо, второ и трето място за представяне на български обичаи и традиции.

Възпитаниците представиха проектите със знанията, които са усвоили по английски език.

След това бяха връчени сертификатите в курса по начално програмиране и роботика. Най-малкият отличник в курса е Симеон Цветанов на 6 години. Посещава училището от 2 години и вече мечтае да конструира и програмира самолет. До момента е конструирал и програмирал няколко робота като най-големият е писта за самолет, който включва 154 части.

“Целта на курсовете по роботика е да подготвим децата за предизвикателствата на новия свят. Много хора се страхуват от роботите, а не трябва. Те са бъдещето и ще трябва да свикнем с тях”, посочи преподавателят Руслан Цанков.

Близнаците Елизабет и Александър са курсисти по роботика  3 години. Виждат своето бъдеще  в областта на космонавтиката. Искат да работят в НАСА.

Възпитаниците с нетърпение очакват следващото ниво на обучение, защото ще работят с нови роботи и дронове, които училището въвежда през новата учебна година.

Не пропускай

ПГ “Заимов” Сопот започва дарителска кампания за пълното възстановяване на Никол Радуйчева

Кутията за дарения е поставена в счетоводството на училището ПГ „Ген. Владимир Заимов“ започва дарителска …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *