Извънредни новини

Сопот отбелязва 145 години от Освобождението на България

По време на факелно шествие бе издигнаг огромен национален трибагреник

В Сопот започнаха тържествата в чест на 145-та годишнина от Освобождението на България. Началото бе поставено с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча, посветена  на Освобождението на града в Западния парк.

 Оттам тръгна шествие, предвождано лично от кмета на Община Сопот Деян Дойнов. Честването продължи на площад „Иван Вазов” с тържествена заря-проверка с участието на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Сред официалните гости на празника бяха архитект Виолета Комитова и Румен Йончев.

„Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще. Да помним е дълг, защото историята не дава прошка за забравата. Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които отдадоха живота си в името на Родината. Нека бъдем достойни за славата, която ни завещаха нашите предци!“, каза в словото си кметът Дойнов.

В знак на признателност към героите, загинали за свободата на България бяха положени венци и цветя пред паметника на Иван Вазов, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно мълчание. 

Проявата завърши с тържествена заря-проверка.

 Утре от 10:30 часа на площад „Иван Вазов“ ще се състои церемония по издигане на Националния флаг на Република България. 

Не пропускай

61-ва Стрямска бригада чества 6-ти май на площад “20-ти юли” в Карлово

Военнослужещи ще направят демонстрация на високо спортно майсторство Най-елитното формирование на Сухопътни войски- 61-ва Стрямска …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *