Извънредни новини

След 13 години: УО на ОПОС опрости корекцията за пречиствателната станция на Сопот

След 13 години сагата с наложената корекция на Община Сопот в размер на 2,4 млн.лв за изпълнението на проекта за пречиствателната станция приключи успешно в полза на местната общност, това съобщи на извънреден брифинг зам.-кметът Николай Новаков. Той посочи, че съоръжението продължава да пречиства чистите, а не мръсните води.

“Общината плащаше по 5000 лева лихви на ден по воденото дело на Частния съдебен изпълнител. Успяхме да спечелим благодарение на нашите усилия и добрата юридическа дейност. Корекцията в размер на 2,4 млн.лв се погасява и служебно ще бъде отписана от УО на ОПОС, след влизане в сила на административния акт изпратен до кмета на Общината Деян Дойнов вчера”, поясни зам.-кметът Новаков.

Той съобщи, че към края на годината в сметките на Община Сопот ще има около 2 млн.лв, задълженията към фирми и доставчици няма да надвишават 60 000 лв, а дълга на Общината ще бъде около 2,5 млн.лв.

Новаков каза още, че Министерството на финансите е одобрило искането на кмета Деян Дойнов за рефинансиране на безлихвения заем в размер на 800 000 лв.

“Още 1 година гратисен период. Показателното е, че министъра на финансите е посочил в писмото, че удовлетворява нашето искане, защото отчита усилията на Общината за подобряване на финансовото й състояние”, каза Новаков.

Не пропускай

ВМЗ дари ценна медицинска апаратура на болница  „Иван Раев“ в Сопот

Преобладаващата част от пациентите в лечебното заведение са работници от завода Лабораторията към МБПЛ „Иван …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *