След пожара в Сопот: Част от хората няма да могат да се върнат по домовете си

При потушаване на огъня 12 от апартаментите са наводнени

Пожарът обхвана покрива и подпокривното пространство на сградата. В гасенето на огъня се включиха над 20 огнеборци от Карлово и Пловдив. Потушаването на пожара продължи над 8 часа, като се наложи да бъде спряно и електрозахранването. И днес блокът е без ток. Хората все още са в шок:

“Малкия дявол, това ако беше станало през нощта щеше да бъдат още по-големи щетите”

Ненка Иванова -потърпевша – децата много са стресирани, защото са били вътре, всичко много тежко изживяваме нещата…”

Хората, които живеят на последните два етажа в блока няма да могат сега да се върнат по домовете си, тъй като по стените и таваните на жилищата им все още се стича вода, наводнена е и цялата им покъщнина. Докато не бъде извършен ремонт на домовете им се налага да живеят при близки или познати:

Ненка Иванова: “Цял живот сме се трепали сами, и мъжът ми почина преди една година и всичко сега се струпва. Всичко изнасяме, всичко е мокро ще караме на вилата, напред-назад…”

Пострадалите се надяват да получат финансова помощ от Общината:

Станислав Стоенчев – кмет на Община Сопот: “Или еднократна помощ от Общината или от държавата, ще видим, ще проверим….”

Причина за пожара е запалил се комин. Ситуацията е била допълнително усложнена от силния вятър,  довел до разрастване на огъня:

Таню Чалъмов – началник на Пожарна служба Карлово: ” Условията бяха тежки обусловени от силното задимяване и високата температура. До пожара нямаше да се стигне, ако в подпокривното пространство не бяха складирани горивни материали и то близо до комина…”

От пожарната напомниха, че за да не се стига до подобни инциденти комините трябва да бъдат почиствани поне два пъти годишно. Добре е и собствениците на жилища да ги застраховат срещу пожари и природни бедствия.

Не пропускай

Деца от Карлово представиха грандиозен танц на международен фестивал

Спечелиха пет първи места Танцово студио „La Cucaracha“ Карлово се завърна с 5 първи места …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *