Извънредни новини

Сдружението на малките кметства иска промени в редица закони

Сдружението организира кръгла маса в средата на месец май

Очаква се в средата на месец май Национално сдружение на кметове на кметства в Република България /НСККРБ/ да организира кръгла маса, на която да бъдат поканени представители на всички политически сили, Общини, Общински съвети, Прокуратурата, Съда, Президентството и на всички управляващи в България.

 Целта е всеки да каже каква е визията му за развитието на България. Идеята за събитието идва след проведена среща между сдружението и представители на политическите сили в сградата на Народното събрание, съобщи за KarlovoPress председателят на сдружението Румен Стоянов.

Той посочи, че искат изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, всяко населено място да има собствена финансова рамка и кметът на Общината да бъде длъжен да я изпълнява. Според Стоянов трябва да бъдат нанесени промени и в Закона за обществените поръчки. 

 „Искаме кметът на населеното място, в което има някакъв проект, без значение голям или малък – без него да не се приема обектът дори той да участва и в определянето на обществената поръчка на изпълнител”, каза Стоянов. 

Сдружението ще настоява за промени още в Закона за горите, за да може част от средствата, които се придобиват от дървесина и въобще от дърводобив, да остават процент директно в населеното място. 

От НСККРБ са наблегнали, че при форсмажорни обстоятелства като бедствия, аварии, държавата веднага трябва да поема кормилото с целия си ресурс, екипи и експерти от междуведомствените комисии, както и да се правят проекти. 

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *