Сградата на Туристическата спалня в Карлово ще бъде основно ремонтирана

Проектът беше представен пред кмета на Карлово

Проект за основен ремонт на сградата на Туристическата спалня в Карлово беше представен от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов и главния архитект Филип Филипов пред представители на ръководството на Туристическо дружество „Васил Левски“.

Целта на проекта е да се направи съвременно преустройство на сградата, като се запази нейният автентичен вид. 

Проектът предвижда обособяване на помещение за хора с увреждания на първия етаж, санитарен възел към всяка стая, където е възможно, столова и битово помещение за приготвяне на храна с подход за хора с увреждания, приемна, камериерски офис и зала за занятия на Клуба по ориентиране. 

Сградата ще бъде с топлоизолация. Ще бъде направена хидро и топлоизолация на покрива с монтирана фотоволтаична система и термопомпа. Това ще направи издръжката на сградата по ефективна  и ще допринесе за намаляване на вредните емисии във въздуха, коментира кметът. След обсъждане на проекта и направените предложения от страна на представителите на туристическото дружество, кметът и гл. архитект ще бъде изготвен окончателен проект, след което ще бъде стартирана процедура за избор на изпълнител.

Капацитетът на Туристическата спалня в Карлово е 25 души. След ремонта сградата ще бъде по-комфортна, удобна и функционална както за индивидуални туристи, така и за членовете на дружеството.

“Преустройството и ремонта  на сградата ще бъде в интерес на туристическото движение за целия регион, каквато е нашата основна цел”, каза д-р Кабаиванов.

Не пропускай

71 годишен шофьор влетя с кола в ограда на къща в Баня

За инцидента съобщи известен съдия  Инцидентът е станал в имот на съдията в  Баня.  71-годишен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *