Извънредни новини

СУ “Васил Левски” чества 135 години от откриване на училището

С изложба на стари предмети и пособия от ученическото и училищното ежедневие и на технически средства от миналото СУ ,,Васил Левски‘‘ постави начало на изявите, свързани с отбелязването на 135 години от откриване на училището.

Изложбата представя исторически снимки, свързани с гимназията и предмети от училищния живот на бивши възпитаници – тетрадки, учебници, бележници, фотоалбуми и др. В експозицията е включена и учебна техника, използвана в миналото – грамофони, диапрожекционни апарати, шрайбпроектор, български компютър ,,Правец‘‘ и други.

Целта изложбата е да покаже на съвременните ученици училищния живот на техните майки, бащи, баби и дядовци, а у по-възрастните да събуди мили спомени от ученическия им живот.

“Изказваме специални благодарности на всички граждани, които отликнаха на призива ни в социалните мрежи и донесоха свои или на техни близки, учили в гимназията, учебни помагала, тетрадки, бележници, снимки и фотоалбуми”, каза по време на откриването директорът на училището Мариана Манчева.

Изложбата е разположена на втория етаж на училището в голямата сграда и ще остане до петък.

Не пропускай

Почина бившият кмет на Карлово инж. Христо Войняговски

Той напусна земния си път на 90 години Днес на 90 годишна възраст е починал …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *