Извънредни новини

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев изнесе открит урок пред ученици от СУ „Васил Левски“ 

Пред учениците бе представена професията на прокурора

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев изнесе открит урок пред ученици  от 10 клас на  СУ „Васил Левски“ Карлово. Той представи пред гимназистите професията на прокурора, правата и задълженията на българските граждани, съгласно Конституцията на Република България. С учениците бяха обсъдени теми, свързани с опасностите в интернет и употребата на наркотични вещества, домашното насилие, хулиганството, недопустимата агресия в училище.

 Прокурор Грошев обясни на учениците къде и как се подават жалби и сигнали, ако станат очевидци на престъпление или пък са пострадали.

„Винаги се обръщайте за помощ и съвет първо към вашите родители и учители, за да не попадате в ситуации, които да имат неблагоприятни последствия за вас“, призова районният прокурор. 

 Той обясни как учениците и техните близки да се предпазват от телефонни измами и даде примери с казуси за пострадали граждани.

 На срещата присъстваше Димитрина Шекерева, заместник районен прокурор, която посочи примери от практиката, свързани с коментираните теми. На открития урок бяха и преподаватели от училището.Срещата на прокурор Чавдар Грошев с учениците от СУ „Васил Левски“ е част от образователната програма на Районна прокуратура-Пловдив – „Заедно в час по етика и право“, която се провежда вече няколко години в училищата в  Пловдив и областта.

Не пропускай

Пръскат срещу плевели по подбалканската жп линия

Собствениците на пчели да предприемат необходимите защитни мерки В изпълнение на Наредба No 13 от …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *