Извънредни новини

Работници не успяха да отидат на работа в Карлово заради липса на обществен превоз

Работници не успяха да стигнат до работните си места вчера, защото не е имало автобус от Калофер до Карлово в 13.30 часа, сигнализираха в редакцията на KarlovoPress пътници в района. Работници от карловско предприятие е трябвало да се приберат от работа до домовете си на автостоп поради същата причина. Много ученици, които учат в Карлово също са имали трудности с прибирането си до населените места.

От Община Карлово потвърдиха, че автобус не е имало. Днес са изпратили писмо до превозвача, в което са посочили, че графикът не е бил спазен и фирмата ще бъде санкционирана.

Проблемът обаче с обществения превоз в Общината се задълбочава все повече и става системен. Една от причините е, че фирмата превозвач вероятно не разполага с достатъчно автобуси и шофьори и направленията, по които се извършват превозите са нерентабилни.

Повечето от транспортните фирми предпочитат да изпълняват специализиран превоз, защото е икономически по-изгодно, а при обществените поръчки, които Общината обявява основен критерий е ниската цена и няма желаещи фирми, които да извършват обществен превоз.

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *