Откриха обновената сграда на детска група „Детелина“ в Каравелово

Градината бе пострадала най-тежко пострадолата обществена сграда по верме на бедствието

На 22 септември – Денят на независимостта на България, откриването на детската група в Каравелово се превърна в незабравим празник, озарен от щастливи детски усмивки и щури игри. В забавната програма се включиха децата на музикална школа „Карловойс“ и „Щурата лаборатория“. 

Кметът на Община Карлово поздрави всички деца, родители, учители и жители на селото. 

 “Там, където има деца в детските градини и училищата, са живи населените места. Това искам да пожелая днес на Каравелово – повече деца в детската градина, които ще гарантират бъдещето на Каравелово. Честит празник уважаеми малки каравеловци, уважаеми дами и господа!“, посочи кметът Кабаиванов.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.

Детската градина в  Каравелово беше най-тежко пострадалата обществена сграда при бедствието миналата година. Водната стихия бе нанесла сериозни щети на обзавеждането и оборудването в постройката. След консултиране с инженер-конструктори и архитекти, които констатираха, че бедствието не е нанесло щети на носещата конструкция, Община Карлово взе решение да бъде направен основен ремонт на помещенията и инсталациите, за да могат децата на Каравелово отново да посещават детското заведение.

На откриването на обновената детска група „Детелина“ присъстваха  заместник-кметовете на Община Карлово – Антон Минев, Данка Зидарова – Люртова и Николай Цветков, заместник-председателката на ОбС Карлово Анастасия Чолакова, много жители и гости на селото.

Не пропускай

71 годишен шофьор влетя с кола в ограда на къща в Баня

За инцидента съобщи известен съдия  Инцидентът е станал в имот на съдията в  Баня.  71-годишен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *