Общински съвет Сопот отбеляза 20 годишния юбилей с тържествен коктейл

Председателят Нели Пеневя връчи юбилйни сувенири

        Община Сопот е една от най-старите Общини в България. Тя бе възстановена отново с Указ №318 от 05.09.2003 г. на Президента Георги Първанов, а първото заседание на Общински съвет – Сопот е проведено на 21.11.2003 г. и на него е избран първия Председател – Христо Цолев. На срещата бяха поканени и всички, които са били кметове на Община Сопот и на  Анево през изминалите години.  

              Събитието откриха децата от музикална школа „Алмадин“. 

В приветственото си слово Нели обобщи цялостната работа на Общински съвет Сопот. В него през годините са работили 70 избрани общински съветници, които са взели 1844 решения. 

По време на петте мандата, Общински съвет – Сопот е имал четирима Председатели  Христо Цолев (мандат 2003 – 2007), Васко Попов (мандат 2007 – 2011), Мариана Кацарова (мандат 2011 – 2015 и мандат 2015 – 2019) и Нели Пенева (мандат 2019 – 2023). Председателите на Общинския съвет са имали шестима секретари, от които двама са били и общински съветници. За целия период заседанията са били озвучавани и записвани от един озвучител – Стоил Александров. 

Повечето от Решенията на Общинския съвет  са взимани с пълно мнозинство, което е знак, че въпреки различната си партийна принадлежност, Общинският съвет е работил единно, в интерес на гражданите на Общината.

              С едноминутно мълчание бе почетена и паметта на тези, които вече не са между живите Христо Цолев, Георги Гирджиков, Страхил Гушлев, Димитър Пилев,   Атанас Ласков и  Петър Райчинов. 

              В знак на уважение бяха връчени юбилейни сувенири на всички присъстващи.

Не пропускай

Д. Люртова, ПП ГЕРБ: Във всички сектори  са натрупани огромни проблеми с неясно бъдеще как и кога ще бъдат решени

През последните 3 години държавата не работи в лицето на институциите “През тези 3 години, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *