Извънредни новини

Община Сопот ще кандидатства за ремонт на три сгради по Плана за възстановяване

Отново ще е нужна подкрепата на Общинския съвет

Община Сопот ще кандидатства за ремонт на три сгради по Плана за възстатовяване и устойчивост, съобщи зам.-кметът Николай Новаков. Той посочи, че едната е сградата срещу Общината, където беше бившата полиция, втората е сградата, където се плащат местните данъци и такси, а третата е НЧ “Иван Вазов”. За всички, ако бъдат одобрени проектите ще бъдат отпуснати средства по Плана, но ще е необходимо и съфинансиране на Общината.

“Например само за читалището ще разчитаме по Плана на около 1 198 000 лв, но Общината ще е необходимо да осигури още 1,7 млн.лв.

Много хора бягат от политика, но всичко е политика. Какъв драматизъм беше, инати за ремонта на покрива на читалището и от председателя на Общинския съвет. Четири месеца против, против, а сега “за”, вероятно защото идват местни избори. Затова следващия втортик от 17.30 часа в Ритуалната зала каня всички кандидати за кметове, лица, които казваха за колко лева могат да извършат ремонта, председателя на ОбС и гражданите да кажат как ще се случат нещата, какви предложения имат. Все още няма приет републикански бюджет и вероятно няма и да има скоро”, коменнтира на пресконференция зам.-кметът на Сопот.

Той обясни още, че това са средства само за 3 обекта, а чака и покрива на детската градина в ж.к.Сарая, градът няма и канализация.

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *