Община Сопот празнува 20 години от възстановяването си

Днес е кулминацията на тържествата

С военен ритуал и издигане на националния флаг започнаха  тържествата, по повод 20-та годишнина от възстановяването на Община Сопот като самостоятелна териториално-административна единица. 

В тържествения ритуал  участваха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.  Възпитаниците на музикална школа „Алмадин“ при НЧ „Иван Вазов – 1871“ поздравиха жетелине и гостите на града. Историкът д-р Стефан Шивачев направи кратка ретроспекция за развитието на първата българска християнска градска община – Община Сопот.

Кметът Деян Дойнов поздрави гражданите с празника, като им благодари за подкрепата и доверието, което му гласуват.

„Както през 1999 година, така и днес само сопотненци и аневци могат да изберат най-доброто бъдеще за нашата община. По тази причина моето желание е много просто – управлението на Общината да бъде наблюдавано и ръководено от желанията на хората. Аз искам да има разговори на площада, на пейката пред блока, по улиците и пред чешмите, искам хората да питат, да се интересуват, да предлагат. Искам да ме спират и да говорим свободно, открито и със сърце за бъдещето на Сопот и Анево. Искам общинската администрация да е отворена и достъпна, защото Общината е административна сграда, но домът на Сопот е там, където туптят сърцата на жителите му. Истинският смисъл на референдума е 20 години по-късно да можем да кажем: Това е Община Сопот днес и тя е такава, каквато ние сами я правим“, посочи Дойнов.

Не пропускай

Д. Люртова, ПП ГЕРБ: Във всички сектори  са натрупани огромни проблеми с неясно бъдеще как и кога ще бъдат решени

През последните 3 години държавата не работи в лицето на институциите “През тези 3 години, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *