Извънредни новини

Община Карлово поема временно превоза на пътници по три направления

Община Карлово поема превоза на пътници по направленията

„Карлово – Клисура“, „Карлово – Войнягово“ и „Карлово – Климент“, това стана с решение на Общинският съвет. Транспортът, организиран от Общината е за периода 1-31-ви декември, а предложението е на кмета д-р Емил Кабаиванов с цел предотвратяване

на евентуален транспортен колапс в Общината.

Припомняме, че досегашният превозвач „Хеброс бус“ АД уведоми Общината, че от началото на другия месец спира да изпълнява задълженията си по договора за превоз на пътници по цитираните направления. От местната власт съобщиха, че този отказ потенциално може да предизвика сериозен социален проблем и затова своевременно са уведомени министърът на транспорта Христо Алексиев и областният управител на област Пловдив – Ангел Стоев.

Ръководството на Община Карлово е възложила на вътрешен одитор да извърши анализ на цената за дофинансиране на обществения автобусен превоз. Същевременно текат преговори с търговски дружества, притежаващи лиценз за обществен транспорт на пътници, които да поемат превоза по закритите от „Хеброс бус“ АД направления. Въпреки положените усилия обаче до момента не е постигната договореност с частните превозвачи.

Транспортът, организиран от Община Карлово ще бъде финансиран със средства от общинския бюджет, а пътниците ще бъдат превозвани безплатно.

Изготвено е и съответното разписание, което може да видите в приложената таблица.

От Общината припомниха, че по направлението Клисура – Розино – Христо

Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот – Карлово има жп-линия, по която

БДЖ ежедневно извършва пътнически превози.

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *