Извънредни новини

Община Карлово подкрепя инициативата на Областна администрация за насърчаване на доброволното кръводаряване

Жителите от Общината може да дарят кръв всеки четвъртък в Медицински център 1 в Карлово

  „Районен център за трансфузионна хематология”  е ключово лечебно заведение за здравеопазването в  Пловдив и Южен централен район. Кръвният център има повече от седемдесетгодишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

   РЦТХ – град Пловдив осигурява с качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти всички лечебни заведения в регион, който обхваща една пета от територията на Република България. Тази дейност е регламентирана от „Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането” и се осъществява, както с провеждането на кръводаряване в кабинетите на Трансфузионния център, така и с организиране на акции за безвъзмездно кръводаряване в държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на град Пловдив и областта. Кръвен център – Пловдив е развил дългогодишна традиция и приобщава повече хора към ценностите на гражданското общество като благотворителност, милосърдие, добротворство, принадлежност и човечност.

   Безвъзмездното и доброволно кръводаряване спасява човешки живот. В световен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен метод за регенериране на клетките в човешкия организъм. Кръвният център осъществява акции на територията на цялата област. Вашето разбиране и желание са мотиватор за участие в тези хуманни инициативи.

   С общи усилия може да се създаде положително отношение към безвъзмездното и доброволно кръводаряване, за да се присъединят повече граждани към благородната кауза, да се привлекат нови кръводарители, в помощ на нуждаещи се от кръвопреливане лица.

    Гражданите от община Карлово може да направят кръводаряване в МЦ 1 всеки четвъртък от 09:30 до 13:00 ч.

Не пропускай

В Сущица неправителствена организация  подобрява облика на квартала

Вече са факт първите стъпки  Председател на НПО “Сушица-Заедно напред” е Иван Балтов. В новата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *