Извънредни новини

Обстановката в областта се нормализира, шофьорите да се подготвят за зимните условия

Карловското село Христо Даново е без ток

Цял ден шофьори алармираха, че Подбалканският път в района на Козница  не е  добре почистен и опесъчен.

По данни на Областната управа все още без ток е карловското село Христо Даново. Проблем с мобилните оператори има в Клисура.

Общинската пътна мрежа се поддържа и почиства в Клисура и Мраченик, заяви зам.-кметът Николай Цветков.

„Пътят до единственото село в Пловдивска област – Ситово, което беше откъснато от света след снощната буря, ще бъде отворен за движение в рамките на деня“. Това съобщи областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, който веднага след извънредното заседание на Министерски съвет лично провери как върви разчистването на пътя. Областните управители се включиха дистанционно, за да докладват обстановката в своите региони.

По думите му обаче десетки шофьори, въпреки предупрежденията за лошо време, са тръгнали към планината, без да оборудват колите си със зимни гуми и вериги. 

„Наложи се да помагаме на закъсали в преспите автомобили, защото пречеха на движението и на работата на снегопочистващата  техника“,  обясни д-р Зюмбилев. Той призова собствениците на автомобили да се подготвят за зимните условия, за да не създават проблеми на пътя.

Според последните данни, които са му били докладвани, без ток все още са асеновградското село Лясково, селата от община Куклен –  с. Яврово, с. Цар Калоян и районът на хижа „Здравец“, карловското село Христо Даново,  родопските села Лилково и Ситово. Без ток е и град Лъки, където работят два аварийни екипа на електроразпределителното дружество.

 „Имам уверението на ръководителите от EVN, че до края на деня ще бъде възстановено електричеството във всички населени места“, заяви още областният управител.

Не пропускай

Блъснаха моторист на Карловско шосе, тапата е голяма

Кола блъсна моторист на Карловско шосе. Инцидентът е станал малко преди 16 часа присело Труд, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *