Новият кмет на Калофер апелира съгражданите за нерегламентираното изхвърляне на битови отпадъци

Той припомни, че това е дългогодишен проблем, който трябва да бъде решен, за да остане чист Калофер

Във връзка с дългогодишния проблем с изхвърлянето на едрогабаритни битови отпадъци в Калофер, кметът Драгомир Боев посочи, че това най-често се случва в местностите “Ганин дол”, “Чонина дупка” и изходната точка зад Интендантско обслужване към местността “Рабовец”.

За последните 6 месеца тези райони са били почиствани 4 пъти.

Боев призова своите съграждани да изхвърлят едрогабаритния битов отпадък (максимално допустимо до 1 куб. м. на домакинство), в двата

4 куб. м. контейнери, които се намират до паметника на Калифер войвода и в още един 4 куб. м. контейнер, който предстои да бъде поставен на изходната точка за местността “Стовръшка” до Стопанския двор.

При ремонт и почистване на жилища и домове  е необходимо задължително да поръчате 4 куб. м. контейнер за строителните и битовите  отпадъци на телефон: 0885 453183 – Чистота Карлово.

Кметът на Калофер информира още, че при

нарушения ще бъде прилагана безкомпромисно “Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на Община Карлово”, чрез която се забранява изхвърлянето на строителни, растителни и други отпадъци извън регламентираните места и глобата за това е до 1 000 лв.

Не пропускай

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ

Поскъпването е средно с 20% От днес влизат в сила нови цени на билетите на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *