Новаков към хората: Ако не бяхте днес тук отново можеше да бъдем спрени

Комисията по бюджет и финанси към ОбС-Сопот даде зелена светлина за отпускането на средства за ремонта на улица „8-ми март“ в града. Искането е внесено от кмета Деян Дойнов. Неотдавна той се срещна с живущите на тази улица. Днес част от тях бяха в залата и поискаха да разберат кога и в какви срокове може да се случи ремонтът.

Ако не бяхте днес тук отново можеше да бъдем спрени. Това каза на гражданите в залата зам.-кметът Николай Новаков.

Повод за поредната размяна на реплики между администрация и съветници стана възможността докладната да се гледа на извънредно заседание на ОбС-Сопот, с оглед на това в по-кратки срокове да се случи ремонтът. Ние това правим – гледаме да решаваме проблемите на хората, заяви зам.-кметът.

Малко след това дебатите бяха прекратени, а комисията гласува положително по докладната. За да започне ремонтът обаче, е нужно одобрението на по-голямата част от общинските съветници.

По-късно пред журналисти Новаков обясни, че днес не се е случило нищо по различно от това, което се случва обикновено в Общински съвет. По думите му г-жа Нели Пенева не приема чуждо и различно мнение, но хората разбрали за какво става въпрос. Той изрази предположение, че притиснати от наближаващите избори все пак на съветниците ще им се наложи да вземат това решение. А заради проблемите в комуникацията и начина на работа Николай Новаков изрази надежда, че следващият общински съвет ще бъде по-добър.

Не пропускай

ВМЗ представи стажантската си програма на Форум „Стажове“ 2024

И тази година ВМЗ Сопот взе участие във форум „Стажове“.  И тази година най-голям интерес …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *