Николай Новаков: Към днешна дата Община Сопот има обзаведен кметски кабинет и банковите сметки не са блокирани

Новаков даде изявление относно финансовото състояние на Общината

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Сопот инж. Николай Новаков даде изявление относно финансовото състояние на Общината и обясни, че по набирателната сметка има 82 503.39 лева, по сметката с европейски средства, върнати от верифицирани проекти – 35 682.54 лева, а по бюджетната сметка 1 354 754.28 лева.

Новаков сподели, че новоизбраният кмет ще влезе в кабинет, в който има стол и цялостно обзавеждане, за разлика от 2015 година, когато в кметския кабинет липсваха дори контакти и лампи. 

Новаков посочи, че на последната сесия на Общински съвет – Сопот от месец юни е допуснат за изказване  Бранимир Ботев, който тогава е твърдял, че с оглед на нотариална покана, малко преди изборите, Общината ще е с блокирани сметки. 

ВРИД кметът увери, че към този момент сметките на Общината не са блокирани и към нея няма никакви материални претенции от стопански субекти. 

Новаков пожела успех на всички кандидати и призова хората да упражнят своето право на глас по време на местния вот на 29 октомври.

Не пропускай

Верижна катастрофа в Иганово

25 годишна жена е на домашно лечение Инцидентът е станал коло 15.40 часа вчера в …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *