Извънредни новини

Наложително е ремонтните дейности в НЧ “Иван Вазов” Сопот да продължат

До дни приключва ремонта на покрива над зрителната зала в читалището

Поредна среща на общинското ръководство се проведе с жителите на Сопот относно състоянието на културната институция.

 Срещата бе по покана на кмета на Общината Деян Дойнов. 

“Срещнах съпротива от ОбС, но преди месец стартирахме този дългоочакван ремонт на покрива над зрителната зала. До дни той приключва, но читалището е емблемата на града, а все още има нужда от още неотложни ремонти. Стъпките са  много, които трябва да извървим”, каза Дойнов. Той добави, че всичко може да се случи, ако има разбиране и подкрепа.

Зам.-кметът Николай Новаков обясни, че до момента са вложени 230 000 лв без ДДС за покрива над зрителната зала и има внесена ДЗ до местния парламент за още 230 000 лв, които са изключително необходими, за да продължат ремонтните дейности в сградата.

“Всички партии имат представени местни структури в Сопот, а нито една не е помогнала до момента на Общината. Само идват да се снимат пред паметника на Вазов с техните  представители- местните политици. Писа ли сме до кого ли не, никаква помощ” , заяви за пореден път зам.-кметът Новаков.

Той посочи, че Общината ще кандидатства за ремонта на читалището и по Плана за възстановяване и устойчивост.

“Читалищата са допустими по плана, но  рамката е 1 млн.лв. Имаме и решение на ОбС  за 700 000 лв, ако бъдe отпуснат заем, но за да се ремонтира цялостно сградата, фасадата, отоплението, вентилационната система са необходими около 2,7 млн.лв. Кога ще може да разполагаме с 1,7 млн.лв е въпрос на време, а сега спешно и неотложно трябва да се спрат течовете в сградата. И за това искаме вашето мнение с тези 230 000 лв да ремонтираме покрива над библиотеката или над заведението”, каза Новаков.

Приъстващите се обединиха около становището, първо да бъде ремонтиран покрива над библиотеката, защото в момента има поставени кофи, избива мухъл и влага по стените, а мястото се посещава от много деца.

Не пропускай

Георги Мараджиев: Ще работим така, че ГЕРБ да има четирима народни представители от област Пловдив

Структурата на ГЕРБ в Пловдив област е в отлична кондиция, мотивирана и готова за победа. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *