Над 16 милиона лева загуба за дружеството ВиК Пловдив. Уволниха началника Огнян Кулишев

Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД освободи от длъжност шефа на ВиК Пловдив – Огнян Кулишев. Причината е влошено финансово състояние на дружеството, чиято непокрита загуба към 30.09.2023 г. е над 16 милиона лева. 

Антон Гълъбов, дългогодишен главен инженер на държавната структура, е новият управител.

От пролетта на настоящата година кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, в поредица разговори с Огнян Кулишев настоява да бъдат предприети спешни мерки за отстраняване на проблемите по проекти на ВиК Пловдив, реализирани на територията на Общината. В писмо до Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството, д-р Кабаиванов алармира за възникващите сериозни аварии на захранващи водопроводи.

 „Всяка година в началото на есента аварии по водопроводите оставят редица селища в Общината без вода. Гражданите с право негодуват и подават жалби и сигнали до Общината. 

Община Карлово е подновявала и подновява за своя сметка десетки километри от общинската водопроводна мрежа, но е извън възможностите и компетентностите й да ремонтира захранващи водопроводи.“, се казва в писмо от 4.09.2023 г., копие от което бе изпратено до Ирена Георгиева – изпълнителен директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Кметът на Карлово подчертава, че в продължение на една година няколко улици в общинския център стояха разкопани и това е причина Общината да не може да възстанови тротоарите и уличната настилка.

Не пропускай

Къмпингуването у нас – все по-популярно

Големи възможности в това отношение дава Северното Черноморие На прага на лятото все повече хора …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *