Мразовито, но слънчево време в Карлово днес

Максималните температури ще са до 5°

Времето в Карлово остава студено, но слънчево – днес се очаква минималните температури да са минус 4°, а максималните – не повече от 5°. До към 10 часа дообед ще се задържат отрицателни, а след това ще започнат да се увеличават.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителна облачност ще има главно над планинските райони и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до минус 8° – минус 11°, в София – около минус 7°. Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад.

Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°, в София – около 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Над планините облачността ще е променлива, главно в сутрешните часове все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд често намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще е силен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

Не пропускай

Все повече българи купуват имоти в Гърция

Това се случва въпреки поскъпването там За тези, които не искат да почиват у нас …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *