Кметът на Карлово настоява пред АПИ да бъде извършен основен ремонт на Околовръстното

Кабаиванов изпрати писмо с няколко искания

Да бъде изготвен проект за основен ремонт на околовръстния път в  Карлово поиска  кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов. Той  изпрати писмо с няколко искания до директора на АПИ инж. Венцислав Ангелов, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 Околовръстният път като част от републиканската пътна мрежа е особено натоварен в последните месеци, тъй като отвориха врати два нови търговски центъра, се казва в писмото. Кметът иска от директора на АПИ да изготви технически проект за основен ремонт, за да може да се гарантира безопасността на движението в цитирания участък. Д-р Кабаиванов уверява инж. Ангелов, че специалистите от Общината ще окажат пълно съдействие при изготвянето на така нужния проект.

Кметът настоява още АПИ да ремонтира за своя сметка участъкът от 370 м. в началото ул. „Индустриална“. Въпросният участък не е в регулацията на Община Карлово, а също е част от републиканската пътна мрежа и задължението за поддръжката му е на пътната агенция.

 „Община Карлово няма да приеме прехвърлянето на собствеността на визирания по-горе участък, без да бъде поставена нова асфалтова настилка.“, категоричен е д-р Кабаиванов.

 Кметът  призовава директора на АПИ да обърне внимание на Областно пътно управление – Пловдив върху хигиената и премахването на растителността по републиканските пътища на територията на Общината. Повод за това са множеството сигнали от граждани за разпилени по банкетите отпадъци, както и за неокастрени дървета и храсти.

Не пропускай

Тротоарите на улица “Крайречна” в карловското село Войнягово са в бурени

Това съобщиха в социалните мрежи жители на селото Освен това на тротоарите, предназначени за безопасно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *