Извънредни новини

Карлово чества 100 години от създаването на ФК “Левски”

Проявите са на 3-ти юни

Карлово тържествено ще отбележи 100-годишнината от създаването на футболен клуб „Левски“ Карлово. В програмата са включени:

12:00 ч. – откриване на футболно игрище;

12:15 ч. – награждаване на участниците в детския турнир по футбол;

15:45 ч. – откриване на фотоизложба, посветена на 100-годишнината от създаването на организирания футбол в района и награждаване на ветерани;

18:00 ч. – футболна среща за първенството на 3лига ЮИГ между отборите на „Левски Карлово“ и ФК „Саяна“ Хасково.

“На 25 май 1923 г. група ученици от  Карлово създават футболен клуб с името на най-великия българин – Васил Левски. През тази година нашият любим футболен клуб празнува своя 100-годишен юбилей. През изминалите години стотици талантливи футболисти и треньори в „Левски“ Карлово са оставили своя отпечатък по родните и световни терени… Карловската публика, феновете на „Левски“ Карлово, носят любимия отбор в сърцата си. Те живеят с отбора и за отбора..“ Тези думи са част от обръщението на д-р Емил Кабаиванов кмет на Община Карлово и председател на УС на ОФК „Левски“ Карлово, публикувани в новата книга на Сава Колев „Футболът в Карлово“. Тя е посветена на 100-годишния юбилей на карловския футболен клуб, като хронологично са проследява събитията от зараждането на спортното движение и основаването на първия футболен клуб в града.

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *