Извънредни новини

Калофер отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев

Официален гост бе вицепрезидента Илияна Йотова

   Калофер отбеляза 175 години от рождението на поета и революционер Христо Ботев. В националния музей, носещ неговото име, пред бюст-паметник му  и паметника на майката Иванка Ботевa бяха поднесени цветя.

   „Ботев разсече горделевия възел на малодушието, на заспалите роби, за да ги призове към свобода и възкресение на отечеството. От Ботевата сила и енергия се нуждаем днес, за да разсечем възела, затегнал силно обществените отношения на омраза, разделение, духовна нищета. Свободата е избор на всеки. Този завет на Ботев трябва да бъде и нашата самооценка. Огънят на Ботев е жив и тази жарава трябва да разровим, за да имаме и ние своя бряг и своя връх на саможертва. За да сме спокойни, че когато ни гледа от портрета, Ботев не се срамува от нас”,  каза в официалното си слово вицепрезидентът Илияна Йотова.

   Гирлянд на славата, венци и цветя в знак на признателност бяха положени от името на държавни институции и обществени организации в подножието на Ботевия мемориал.

   В навечерието на рождената дата на поета-революционер, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов посрещна в Калофер министър-председателя Гълъб Донев, на когото връчи сребърна монета „175 години от рождението на Христо Ботев“.

Не пропускай

 СУ ”Васил Левски” отбеляза Световната седмица на парите

Проявата бе организирана от Джуниър Ачийвмънт България Световната седмица на парите е ежегодна глобална кампания …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *