Извънредни новини

Жители на Карлово готвят протести срещу ВиК Пловодив

Причината е, че вече 8 месеца няколко улици в градд стоят разбити заради забавяне на ремонтите 

Гражданите, живеещи на улиците „Хан Крум“ и „Земеделска“ в  Карлово готвят протести срещу безхаберието на ВиК Пловдив. Вече над 8 месеца ремонтите на водопровода по двете улици се бавят. Строителната фирма, избрана от ВиК Пловдив, работи изключително бавно, което възпрепятства Общината да възстанови уличните настилки. 

Кметът на Карлово Д-р Кабаиванов и екипа му  се срещнаха с гражданите като им обясниха за проблемите, които имат в комуникацията с фирмата – изпълнител и ръководството на ВиК – Пловдив.

 „ВиК трябва да намери начин да накара изпълнителя спешно да приключи ремонта. В противен случай отиваме с няколко автобуса в Пловдив и ще поискаме оставките на ръководството на водното дружество. Готови сме и в София пред МОСВ да протестираме.“ – категоричен беше д-р Кабаиванов. Той обясни на гражданите, че Общината е изчерпала всички законови възможности да въздейства на строителната фирма и на възложителя – ВиК-Пловдив. 

„Търпението ни се изчерпа. Управителите на фирмата-изпълнител се крият, залъгват ни със срокове, които не спазват. Така повече не може.“, каза още кметът. Той заяви, че като гражданин е възмутен от случващото се и е готов да оглави евентуални граждански протести срещу водното дружество.

Не пропускай

Бриг.генерал Михайлов представи визията за бъдещото  развитие на Карловската бригада

Това стана в изпълнение на плановете за дейностите на Сухопътните войски и 61-ва Стрямска бригада …

Един коментар

  1. Христо

    На Кабата номерата!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *