Държавата отпуска до 2500 лева за обзавеждане на пострадалите от наводнението

Кметът на Община Карлово се срещна с министъра на труда и социалната политика

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обсъдиха възможностите за оказване на допълнителна подкрепа на пострадалите в наводнените села в региона през септември миналата година. 


По време на разговора министър Лазаров е обяснил, че през 2023 г. Фонд „Социална закрила“ ще отпусне еднократна помощ до 2500 лева на човек или семейството за закупуване на оборудване/обзавеждане на пострадало жилище при кризисна ситуация.

Общият бюджет на фонда за подпомагане при наводнение, земетресение, пожар или друго бедствие е 860 000 лв. Дейностите за подкрепа на пострадалите хора ще се подпомагат от общинските администрации и Агенция за социално подпомагане, съобщиха от пресцентъра на Общината.

   По данни на Агенцията за социално подпомагане до момента 414 семейства са подкрепени с еднократна помощ от 375 лева след наводнението. Изплатената сума е в размер на 155 250 лева. Допълнително по Програмата за храни и основно материално подпомагане в Община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се.

   По време на разговора са обсъдени и възможностите за развитие на 12-те социални услуги, които се намират в Община Карлово.

Не пропускай

Мъж потроши чужда кола в Карловско

Жител на карловското село Розино попадна в полицейския арест за умишлено увреждане на чуждо имущество. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *