Извънредни новини

Две семейства от Богдан ще имат нов дом

Неправителствена организация закупи две къщи и ги дари

Близо девет месеца след невижданото до сега в България водно бедствие, две от най-тежко пострадалите семейства в Богдан ще имат нови домове, след като стихията отнесе техните. Това стана благодарение на неправителствената организация “АДРА”, която закупи две къщи в селото.

Разрушените къщи на пострадалите хора се намираха в най-западната част на селото, където вълната ги отнесе напълно.

Едната от закупените къщи все още не е годна за живеене. Необходимо е да й бъде извършен цялостен ремонт. В нея ще живее семейството на Благой Каптиев, който работи във ВМЗ Сопот и в момента живее във фургон. Къщата се намира на главния път в селото. Той посочи за KarlovoPress, че са необходими още около 20 000 лева за ремонт на стаите и помещенията вътре, но няма достатъчно средства, тъй като заедно със съпругата си разчитат само на заплатата, която получават в завода.

В другата къща вече живее самотна майка с децата и родителите си. Предстои ремонт на покрива. Организацията е осигурила материали за ремонт на покрива на къщата, в близко бъдеще майстори ще започнат ремонтните дейности.

“АДРА” е помогнала на десетки пострадали още от втория ден на бедствието като е помагала в отводняването на къщите и разчистването на огромното количество земна маса.

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *