Извънредни новини

В Сопот ще се проведе информационна кампания и безплатни очни прегледи

Заповядайте! Прегледайте се!

Българска асоциация „Диабет“, Очна болница “Луксор”, Пловдив и Байер България ЕООД инициират кампания за диагностика и превенция на очните заболявания за хора с диабет под надслов „ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!“.

Кампания има за цел да информира за най-разпространените очни заболявания свързани с диабета и ключовото значение на профилактиката, грижата за очите и ранната диагностика. Офталмологични проблеми при хора с диабет понякога се неглижират, а това може да доведе до усложнения и слепота. Колкото по-рано се диагностицират очните увреждания, толкова по-успешно е лечението им, поради което при пациенти с диабет е необходимо периодично да се извършва скрининг и очен преглед.

Хората с диагноза диабет от Община Сопот ще имат възможност да направят профилактичен очен преглед от медицински специалисти (офталмолози) в оборудван мобилен кабинет. Прегледите ще са безплатни и ще бъдат проведени между 9.30 и 16.30 часа. 

Населено мястоДатаМясто/адрес
община Сопот8 юни (четвъртък)Площад „Иван Вазов“, срещу входа на къща музей „Иван Вазов“

Прегледите ще бъдат извършвани без предварително записване, с изчакване на място, като възрастните хора ще са с предимство. Офталмолозите от очна клиника Луксор ще предоставят и информация за най-честите очни заболявания при хора с диабет, какви са симптомите им, колко често се препоръчва профилактика на очите.

Не пропускай

ВиК предупреждава: Очертава се ранно засушаване! Водата може да се използва само за питейно – битови нужди в Община Карлово

При нарушения Общината и кметовете на населени места  ще уведомяват Водното дружество ВиК Пловдив предупреждава, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *