В Карлово тържествено бе открита новата учебна година

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов въведе първокласниците в СУ “Васил Левски”

Скъпи преподаватели, служители и ученици,

Скъпи родители,

15 септември е очакван от всяко българско семейство с трепет и вълнение, ден е на ново светло начало, на духовност и надежда.

Уважаеми учители, бъдете здрави и всеотдайни в грижите си за децата на България. Учете ги да бъдат достойни, умни, храбри, да се гордеят с нашия велик съгражданин – Апостола на българската свобода и да следват неговите завети. Да бъдеш учител е благородна мисия, затова винаги можете да разчитате на моята подкрепа и тази на ръководството на община Карлово.

Скъпи ученици, щастливи първокласници,

На добър път в света на знанието. Успявайте, бъдете прилежни и любопитни, трудете се и уповавайте на вашите учители. Светът очаква да го промените и сътворите по-добър и по-човечен. На добър час! Честит празник!“ Това приветствие към всички педагогически и ученически колективи в учебните заведения кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той присъства на откриването на новата учебна 2023-2024 година в начален и среден курс на СУ „Васил Левски“.

С издигане на националния трибагреник, водосвети за здраве и празнични програми започна 15-ти септември в училищата.

В класните стаи първокласниците в СУ „Васил Левски“ бяха въведени от кмета на Карлово и директора Мариана Манчева, в СУ „Христо Проданов“ – от заместник-кмета Данка Люртова и директора Лука Мачев, в ОУ „Райно Попович“ – от заместник-кмета Николай Цветков и директорката Дарина Стеева.

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров откри новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Той поздрави директорката Йонка Радулова и нейния екип за значително подобрената материална база на училището, в което през последните години бяха изградени нов тенис корт, нова танцова зала, изцяло бе ремонтиран физкултурният салон с нови санитарни възли и съблекални – със съдействието на Община Карлово.

Не пропускай

Пореден повод за гордост! Състезателите от Карлово завоюваха много медали на турнир по шотокан карате

Специален гост бе многократен шампион от Япония Състезателите от клуба на сенсей Ресми Бобев завоюваха …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *