Възпитаникът на СУ “Васил Левски” Дара Христова издаде първата си книга

Изданието “Началото на края” бе представено в библиотеката на НЧ “Васил Левски” Карлово

Първата книга на Дара Христова “Началото на края” е реализирана с подкрепата на СУ “Васил Левски” и директора на училището Мариана Манчева. Редактор на книгата е Донка Литова, която е преподавател по Български език и литература в училището.

“Още в детската градина се научих да чета и пиша. След това наизустявах стихотворенията в училище. Сред любимите ми поети бяха Евтим Евтимов, Никола Вапцаров, Христо Ботев и Петя Дубарова. По-късно срещнах преподавателят Георги Белчев, който ме вдъхнови”, сподели Дара Христова.

Тя добави, че двойното заглавие на книгата “Началото на края” има два различни смисъла – за любовта между двама души и любовта към Левски, човекът, който не спира да вдъхновява хората.

“Той не е мъртъв, защото, ако беше нямаше сега да говорим за него”, допълни Дара Христова.

Следващата мечта на младата и амбициозна авторка е да стане носител на Вазовата литературна награда.

Директорът на СУ “Васил Левски” Мариана Манчена посочи, че Дара Христова е пример за това как училището може да сбъдва мечтите на всички онези, които искат мечтите им да стават реалност и знаят как да го постигнат.

“Началото на края” бе представена от една от най-добрите приятелки на Дара, Мария Кръстанова. Илюстрациите в книгата също са дело на ученичката Антония Шуманова.

Не пропускай

ПГ “Заимов” Сопот започва дарителска кампания за пълното възстановяване на Никол Радуйчева

Кутията за дарения е поставена в счетоводството на училището ПГ „Ген. Владимир Заимов“ започва дарителска …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *