Извънредни новини

Временните жилища, които бяха доставени от държавата в Каравелово и Слатина трябва да бъдат дооборудвани

Областната управа и местната власт инспектираха фургоните в Каравелово и Слатина.
Всички 8 фургона, които са разположени в дворовете на най-пострадалите от водното бедствие в Каравелово нямат необходимите уреди и мебелировка, които да осигурят нормални условия за живот. Хората се чудят как ще живеят в тях и как ще се отопляват през зимата:
Генка Сиркьова – жител на Каравелово: “Няма необходимото оборудване за кухня, за спалня като гардеробчета, в които да се сложат дрехи. Притесняваме и това дали ще бъде достатъчно отопляем фургона, има конвектор, притесняваме да няма конденз и дали няма да е много влажно”.
Друг проблем е водоснабядаването на фургоните. Тъй като са разположени в частни имоти, собствениците ще трябва да изградят септични ями, където липсват такива. Екипи на енергоразпределителното дружество и ВиК вече работят за захранване с ток и вода. Потърпевшите ще бъдат освободени от такса присъединяване
Ангел Стоев – областен управител на област Пловдив: “По искане на хората в Каравелово фургоните са разположени в тяхна собственост и канализацията става тяхна грижа, дали те ще изкопаят септични ями или химически тоалетни ще си поставят е техен ангажимент”.
Областната управа и местната власт се ангажираха да дооборудват фургоните с още уреди, а при необходимост и с още печки за отопление през зимата:
Ангел Стоев: “Допълнително можем да им поставим хладилник, гардероб, шкаф, трети конвектор и всяко нещо, което поискат, за да имат комфортен живот във фургоните.”
Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово: “Имаме уверение от търговска верига, която доставя битова техника, че 200 комплекта пералня, хладилник, фризер и готварска печка ще бъдат доставени на 200 семейства от общо 400, освен това закупуваме дюшеци, спално бельо”.
В Слатина временните жилища са разположени на обща площадка. В понеделник започва доставянето на фургони в Богдан. 11 от тях ще бъдат поставени на едно място, а 6 в дворове на пострадали хора.

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *