Извънредни новини

/ВИДЕО/Ученици от СУ  “Христо Проданов”  направиха уникална изненада на класния си ръководител

Те я поканиха на бала облечени в народни носии под звуците на родопските гайди

Всички ученици от 12 б клас на СУ “Христо Проданов” бяха облечени в народни носии. Гайдари и изпълнители от Смолян огласиха двора на училището.

Класният ръководител на 12 б бе извикана пред училището спонтанно и неочаквано. С вълнение и сълзи в очите, тя наблюдава изненадата, която обаче продължи и след изпълнението на родопската певица.

Двама от учениците носещи на специално изработена люлка понесоха тяхната съученичка. Тя държеше домашна погача с предложението тяхната класна да бъде гост на бала им. Едно от момчета падна на колене и й поднесе пръстен.

Тина Рангелова – класен ръководител на 12 б в СУ “Христо Проданов”: “Това е първият ми такъв неповторим клас, който винаги ме е вълнувал и ми е правил предимно хубави изненади…”

Мариана Караиванова – ученичка:  “Решихме да е по този красив български начин с послание да съхраним българското в младите. На пръстена е написан нашият випуск и искахме да й остане като спомен, да продължаваме да се виждаме с нея след като завършим…”

Никол Найденова – ученичка: “Искахме да е нещо традиционно, съхраняващо културата и бита  и решихме да го направим на български празник, а именно Първи март…”

Преподавателят Тина Рангелова посочи, че класът е много емоционален и уважаващ учителите. По думите й клас, за който всеки един преподавател би мечтал:

Тина Рангелова:  “Деца, които винаги те подкрепят в трудни моменти, вдъхват ти вяра и надежада , че нищо не  е загубено.Те знят, че не веднъж съм се държала и по-остро, но явно съм ги научила на най-важните неща, да бъдат добри, толерантни един към друг, да уважават човека пред себе си”.

Освен, че даде пример за отношение към всичко българско, 12б клас показа на своите съученици и преподаватели в училището, които станаха съпричастни с изненадата, как трябва да обичат и да бъдат благодарни на техните преподаватели:

Тина Рангелова: ” Не аз промених тях, а те промениха мен към по-добро…”

Траян Пиченков -ученик: “Животът е труден и винаги трябва да се старем колкото може повече да успеем…”

Изненадата завърши с хубаво хоро.

Не пропускай

Четирима младежи обраха вендинг машина в Столетово

Четирима младежи на възраст между 18 и 20 години са заподозрени за кражба от вендинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *