Извънредни новини

/ВИДЕО/ Тържествена церемония по повод  100 години от създаването на футболен клуб „Левски“

Отборът на ОФК “Левски” Карлово бе отличен с почетен знак на БФС

На тържествена церемония по повод  100 години от създаването на футболен клуб „Левски“ Карлово, . тимът на ОФК бе отличен с почетен знак на БФС. Той бе връчен от председателя на зоналния съвет Йордан Златков. 

На събитието бе представена книгата „Футболът в Карлово“ издадена специално по повод годишнината на клуба. Нейният автор Сава Колев благодари на ръководството на Община Карлово, на УС на ОФК „Левски Карлово“ и на ВМЗ ЕАД, с помощта на които е издадена книгата. 

В специално видео от Швейцария най-изявеният карловски футболист, завоювал световна слава, Петър Александров поздрави своите бивши съотборници и треньори и настоящото ръководство на клуба. 

„Никога няма да забравя от къде съм тръгнал и този роден клуб ще бъде винаги в сърцето ми“, каза  футболистът.

Друг изтъкнат български футболист и бивш треньор на националния отбор Ясен Петров поздрави организаторите за тържеството и благодари на своите съотборници, с които е играл в първия си мач в Карлово.

Със златни и сребърни значки на БФС бяха отличени футболисти ветерани, а президентът на ОФК „Левски Карлово“ и кмет на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на футболисти, играли през годините за родния клуб почетна грамота, фланелка /реплика на фланелката, с която е играл през 1923 г. в първия си мач отборът/ и книга „Футболът в Карлово“.

 На председателя на  зоналния съвет на БФС Йордан Златков бе връчена почетна грамота и златна значка на Васил Левски.

Наградени бяха и членовете на УС на ОФК „Левски Карлово“ – Иван Хаджийски, Николай Цветков, Антон Минев и Стефан Стефанов. Специален жест към инж. Христо Войняговски,  който е син  Борис Войняговски е един от учредителите на футболния клуб през 1923 г., направи кметът д-р Кабаиванов.

Музикален поздрав към присъстващите в залата настоящи и бивши футболисти, спортни ръководители и треньори направи ДФФ „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ с ръководител Велина Иванова.

По повод 100 години на карловския футболен отбор във фоайето на Община Карлово бе открита фотоизложба, която показва най-значимите моменти и личности от историята на клуба.

Във футболната среща между отборите на ОФК „Левски Карлово“ и ФК „Саяна“, която се проведе на стадион „Васил Левски“, отборът на домакините бе изцяло с екип, с какъвто е бил в първия си мач на 22 юни 1923г. Начален удар на двубоя даде Царица на розата 2023 – Антония Лалова.

Не пропускай

Общинските съветници от ПП „Бъдеще за Родината“ и МК „Заедно за силна община“ напуснаха извънредната сесия на Общинския съвет

Да се отнеме гласа на гражданите е целта на провеждането на извънредни заседания на Общинския …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *