Извънредни новини

/ВИДЕО/Областна управа иска да бъдат отпуснати 9 млн.лева за укрепване на речните корита в наводнените села

Областният управител извърши извънредна порверакаэн трите населени места

Областна управа ще настоява на първото заседание на Междуведомствената комисия следващата седмица да бъдат отпуснати от държавата 9 млн. лева, за да започне изграждане на трайно укрепване на трите дерета в наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина. Това каза на пресконференция в Карлово областния управител Ангел Стоев, след като извърши извънредна проверка в трите села, за да провери как вървят дейностите по възстановяване.

Най-рано през март ще може да започне трайното укрепване на трите дерета. Дотогава, ако е необходимо ще се извършват превантивни дейности по почистване на наносите в деретата. Община Карлово трябва да бъде готова с проектирането на новите речни корита следващата седмица.  След това ще започне процедура по избор на изпълнител. 

До момента държавата е отпуснала на Общината 12 млн.лева, а за тази година местната власт е поискала да бъдат отпуснати още 60 млн.лв за  пълното възстановяване на инфраструктурата в пострадалите населени места.

От утре 18 семейства, които са от първа и втора категория и имат тежки конструктивни проблеми по къщите ще може да кандидатстват за отпускане на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Не пропускай

В Сущица неправителствена организация  подобрява облика на квартала

Вече са факт първите стъпки  Председател на НПО “Сушица-Заедно напред” е Иван Балтов. В новата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *