/ВИДЕО/ Митрополит Николай към Деян Дойнов:  Вие не пропиляхте времето си оползотворихте го за доброто на хората

Кандидатите за кметове и общински съветници в Община Сопот от листата на “Бъдеще за родината” получиха Божията благословия за своите начинания

Деян Дойнов, Николай Николов и кандидатите за общински съветници от

листата на “Бъдеще за родината” се срещнаха с Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, за да помолят за благословия в своите начинания. Тази среща се превърна в откровение между духовната и светската власт, между хора, които имат общи цели, ценности и стремежи.

Деян Дойнов поднесе от името на всички молитвата “Отче наш”, избродирана ръчно от жена от Сопот. За Божията сила и благодат трябва не само да се молим, но и да се трудим. С делата си ще докажем на Бог своята вяра. Митрополит Николай поясни, че тази молитва отразява всичко, от което имаме нужда, като възлагаме надеждата си на Бога.

“Непрестанно се молете и за всичко благодарете”, каза той на присъстващите. Митрополит Николай направи ретроспекция на изминалия управленски мандат на

градоначалника и заяви “със спокойна, архиерейска съвест”, както сам каза, че Деян Дойнов не е пропилял своето време и всякога е постъпвал мъдро. Като кмет той е оползотворил дните си за доброто на хората. 

“Легитимен властник е този, който вярва в Бога и обича хората. Вие проявихте и двете във високоотговорното си служение. Властта, и светската и духовната, не не нищо друго освен отговорност”, напомни митрополитът.

Сопот е град със славна история, с патриотичен дух, но здраво съграден върху фундамента, върху скалата на Светата православна църква. “И аз съм свидетел, че вие като кмет бяхте труженик на доброто, на мира, на благоденствието. Материалното е немислимо без духовното, без нравствено и морално усъвършенстване. Трябва да се съживи и събуди християнската съвест и вие много направихте за това” сподели митрополит Николай. Той припомни, че в Светата Библия се казва “духът не угасва”. “Вие, господин кмете, никога не допуснахте духът на вярата да угасне”, заяви духовникът.

Митрополит Николай призова Божията благодат над Деян Дойнов и кандидатите за общински съветници, защото вярва, че заедно с тях ще бъде възстановена човещината в нашето общество.

След края на срещата присъстващите кандидати за кметове и общински съветници споделиха, че това е бил разговор-откровение на отговорността на светската власт, за ценностите и устои на обществото и за ролята на вярата и на Светата църква в развитието на всяко начинание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Безплатни изследвания на пушачи ще се проведат в Пловдив

Безплатни изследвания на дишането при пушачи и бивши пушачи ще сепроведат в Пловдив през м. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *