/ВИДЕО/ МБАЛ  „Д-р Киро Попов“ Карлово вече разполага с два нови ехографа

Те са от най-ново поколение

Апаратурата ще бъде предоставена за ползване на Вътрешно отделение и  Неврологично отделение. На Хирургично отделение е предоставена операционна маса с електрическо управление и всички необходими аксесоари, движеща се във всички плоскости. Масата е закупена със средства от бюджета на Общината и благодарение на кмета Кабаиванов, който като лекар веднага се е  отзовал на искането на ръководството на болницата за необходимостта от нова хирургична маса в операционното отделение, съобщи управителят на болницата д-р Обрейко Обрейков.

Закупени са и 10 инфузионни помпи, които ще се ползват за добро прецизиране на лекарствените вливания. Болницата вече разполага с 10 нови пациентски монитора, с които по –лесно ще се мониторира моментното състояние на пациента. Закупен е и апарат за обдишване от ново поколение, който дава възможност за медицински грижи на тежко болни интубирани пациенти, стана ясно на пресконференция с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Част от новите придобивки са закупени от бюджета на болницата, благодарение на това, че тя е стабилна и със завишени финансови показатели, обясниха още кметът и управителят.

В понеделник започва вътрешният ремонт на болницата, който има за цел подмяна на канализацията, подмяна на основния асансьор, осигуряване на достъп за последващо обособяване на самостоятелен санитарен възел във всяка пациентска стая, казаха  д-р Кабаиванов и д-р Обрейков. Този ремонт ще се извършва  по европейски проект.

Следващият месец ще започне и изграждане на Спешен център за неотложна помощ към общинската болница по проект между Министерството на здравеопазването в партньорството с Община Карлово, която предоставя безвъзмездно терена, и общинската болница.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Войнягово отбеляза 160 години от главяването на Левски за учител 

Апостолът станал учител в селото на Гергьовден На Гергьовден 1864 година Апостола става учител в …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *