Извънредни новини

Бойното знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада бе осветено на Богоявление в Карлово

Празникът започна със Света литургия

С празнична Света литургия в църквите „Свети Николай“ и „Света Богородица“ започна честването на Богоявление в Карлово. Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов, представители на местната власт,  командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада  бригаден генерал Маргарит Михайлов и общински съветници присъстваха на тържествения ритуал по освещаване бойното знаме на най-голямото подразделение в Сухопътни войски, състоял се на площад „Васил Левски“. 

Бригаден генерал Михайлов подчерта, че бойното знаме е символ на слава,достойнство и воински дух.  „З нас то е светиня! Днес е велик празник, на който се освещават бойните знамена. Ритуалът показва единството между армия и Църква“, каза командирът на 61-ва Стрямска бригада. 

Велик Богоявленски водосвет бе отслужен на Желязков мост.Да спасят християнския кръст, в студените води на Стара река влязоха 10 карловски мъже. Светинята извади 33-годишният военнослужещ Станимир Бумбалов. Той бе дарен с икона на Иисус Христос от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Парични суми от кмета на Карлово получиха всички участници в ритуала.

По повод 175 години от рождението на Христо Ботев, кметът и ръководството на Карлово, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров и негови колеги положиха цветя пред къщата на Даскал Ботьо Петков в Карлово – домът, в който според историческите данни е проплакал за първи път бъдещият гений на революцията и поезията.

Не пропускай

В Община Хисаря вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси

Жителите и фирмите могат да платят задълженията си чрез сайта на Община Хисаря Необходимо е …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *