Цялата общност в Подбалкана с огромна подкрепа за 15-годишната Никол Радуйчева от Сопот

Най-мащабният благотворителен бал, провеждан досега в района събра 68 375 лева

Благотворителният бал в помощ на пострадалата 15-годишна Никол Радуйчева от Сопот  е най-мащабният, провеждан досега в Подбалкана. Около 250 души присъстваха в ресторант “Бизонъ”, представители на местната власт в Карлово, ВМЗ Сопот, бизнеса, неправителствени организации, директора на ПГ “Ген. Заимов” Сопот, преподаватели, Царица на розата Анна- Мария Враджева, представители на Асоциацията “Царици на розата”, граждани.

Организатори на бала бяха Дамски клуб “Розова долина” Карлово и  съорганизатори Силвия Ковачева и Мариета Петрова.

По време на бала имаше търг и томбола. Освен присъстващите, много хора дойдоха до ресторанта и дариха средства в кутиите поставени на входа. На търг бе закупена специална икона на “Св. Богородица”, която предстои да  бъде дарена на Никол, за да я закриля и винаги да й напомня за цялата общност в Подбалкана, която й подаде ръка и отвори сърцата си към доброто и благотворителността.

Всички участници в програмата  участваха благотворително. Сред тях бяха Дани Илиева, Сияна Зонева, Ноте “Квартет” Пловдив, DJ Батата, DJ Хриско, ФА “Розова долина”. Медиен партньор бе екипа на KarlovoPress.

Общата сума на събраните средства от бала е 68 375 лева. Те ще бъдат преведени по дарителската сметка на семейството на Никол Радуйчева, която днес е била изписана от пловдивската болница, но й предстои дълъг път на възстановяване и рехабилитация.

Благодарение на безвъзмездната услуга от  Бърза помощ “Евромед”,  15-годишната Никол бе транспортирана със специална линейка до Сопот. 

Благотворителният бал в Карлово записа още една важна страница в историята на града и даде пример на всички бъдещите поколения, че това е градът, в който се намират едни от най-големите дарители, достойни последователи на братята “Евлогий и Христо Георгиеви”.

Респект!

Не пропускай

Кметът на Сопот: Водата  да се ползва само за питейно-битови нужди

Със заповед общинският градоначалник Станислав Стоенчен забранява използването на вода за напояване на земеделски участъци, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *