Извънредни новини

Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождението на  ген. Владимир Вазов в Сопот

Тя припомни за героя от Дойран

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 17 МИР Цвета Караянчева, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и кандидатът за народен представител Иван Петков участваха в официалната церемония пред паметника на братята генерали Георги и Владимир Вазови в Сопот.

156 –та годишнина беше отбелязана с военен ритуал на 61-ва Стрямска механизирана бригада.  

 „Скромен, отдаден на родината си, на дълга и честта към нея, ген. Владимир Вазов остава един от най-ярките примери за български военачалници. Името му е записано със златни букви в страниците на бойната ни слава защото от 17 годишен службата в защита на Отечеството е на първо място в живота му. А българската победа при Дойран е най-голямата в цялата 14-вековна история на България. Заради всичко това ген. Вазов завинаги ще остане в сърцата ни като един незабравим герой, като един всеотдаен пълководец и най-вече като победителят от Дойран“, посочи Цвета Караянчева.

Тя припомни още, че  столичани също трябва да помнят  и почитат генерала, защото през 1926 г. Владимир Вазов е избран за кмет на София. По време на шестгодишния му мандат в града се строят много нови обекти посветени на благополучието на жителите. По негово време се слага началото на строителството на Рилския водопровод и Софийската кланица.

Мараджиев каза, че и днес ни трябват такива управници, които знаят и могат да поемат отговорност, които ще върнат стабилността в държавата със знания и опит.

„И днес имаме огромна нужда от хора като ген. Вазов, които да ни управляват. Българи с високо чувство за национална отговорност пред Родината и народа си, имаме нужда от тяхната решителност и прозорливост, които ще отдадат цялата си енергия, за да променят съдбата на България към по-добро“, подчерта в заключение Караянчева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Земетресение разтресе Пловдив

Трусът се е случил около 20:24 ч. Земетресение с магнитуд от 4,3 по Рихтер е …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *