Ученици от СУ “Христо Проданов” възпроизведоха един ден в училището, където е преподавал Апостола

Учениците са от трети клас на СУ “Христо Проданов”

Екскурзоводът Пламена Москова, учениците от 3. А клас на СУ “Христо Проданов” Карлово и техният класен ръководител Катя Богойска представиха пред родители и гости в НМ “Васил Левски” по-различен открит урок.

 “Опитахме се да възпроизведем един учебен ден във Войняговското училище, където е преподавал Апостола. И както си му е редът, имаше часове по Четене, Писане и Смятане. Имаше и междучасия с раздвижващи игри. 

Започнахме “учебния ден” с час по Четене. Учениците изслушаха разказа “Синеокият рибар”,  прочетен от тяхната учителка. След което, трябваше да подредят по хронология и озаглавят епизоди от него, които бяха под формата на картинки”, съобщиха от музея.

В междучасието учениците са играли “Великани и джуджета”. Във втория час – Смятане, децата са решавали текстова задача и математическа верижка, чрез която да открият през кой век е живял Васил Левски. Следващата задача за тях е била да изберат годината, която съответства на века. Справиха се без проблем. 

Последният час за деня е бил по Писане. Учениците са получили мисли на Левски, които да подредят в правилен ред, преписали са и са ги разълкували.  Не ги е затруднило нито една от задачите. 

В края на деня са пяли песни.

Всички са се забавлявале, а гостите са харесали  представянето им. Специален поздрав е отправил директорът на СУ “Христо Проданов ” Лука Мачев.

Не пропускай

Осъдиха Община Сопот! Кметът не предостави публична информация за ремонта на площада

Решението е на Административен съд Пловдив,  окончателно е и не подлежи на обжалване Административен съд …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *