Извънредни новини

Ученици от СУ „Васил Левски“ посетиха побратимения на Карлово италиански град Осио Сотто

Учениците изградиха добри приятелски взаимоотношения 

Десет деца от СУ „Васил Левски“ и двама ръководители посетиха побратимения на Карлово италиански град Осио Сотто. Те гостуваха по покана на кмета на Осио Сотто – Корадо Куарти за взаимен обмен по образователен проект.

 Учениците бяха настанени в италиански семейства и имаха възможност да изградят приятелски взаимоотношения с връстниците си, да се запознаят с бита, културата, историята и традициите на двете страни. 

Картина на Бухалов хан, нарисувана от учителката по изобразително изкуство в СУ „Васил Левски“ Пенка Минчева, подариха карловските ученици на директорката на училището домакин в Осио Сотто. Като част от програмата в Италия, учениците посетиха градовете Милано, Бергамо, Бреша, курорта Сирмеоне и езерото Лаго ди Гарда.

 На среща с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов учениците разказаха за техните впечатления от Осио Сотто, за новото училище и образователния процес в Италия. В знак на благодарност за организираното пътуване, учениците  подариха на кмета, ръчно изработен от тях в местно ателие, керамичен сувенир.

 „Радвам се, че сте изкарали добре в Италия. Приемете и запазете в себе си хубавите и важни неща, които да ви бъдат полезни в живота“,  каза кметът и прие с благодарност подаръка.

Община Карлово поддържа приятелски взаимоотношения с Община Осио Сотто от 2015-та година в областта на образованието, културата и зелената икономика.

Не пропускай

В Калофер продължава кампанията „Пролет 2024″

Градинката на гроба на Калифер войвода вече е подготвена за засаждане на цветя Градинката ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *