Извънредни новини

Тесен се оказа днес двора на пожарната в Карлово

Местните огнеборци проведоха открит урок

Първокласниците от училище “Васил Левски” в подбалканския град, с огромен интерес изслушаха открития урок на огнеборците Христо Скевов, Кирил Макавеев, Цветослав Георгиев и инспектор ДПК- Траян Дарунски. 

С любопитство децата посетиха  дежурната стая,  видяха как се подава сигнал на телефон 112 и кои са важните неща, които трябва да съобщят при произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба.

 За да бъдат уроците  изцяло практични бе изиграна “евакуация”, при която учуниците трябваше да намерят най- краткия път навън, без да изпадат в паника и помагайки на онези, което се ориентират по- трудно. 

Пожарникарите показаха как се спускат по пилон и отговориха на въпросите защо някои пожарни автомобили са по- големи, а други- по- малки. 

В двора им разказаха какво включва екипировката на един пожарникар, като най- впечатлени останаха от демонстрацията на Христо Скевов, при която огнеборецът постави маска на лицето на “пострадало дете”, през която подаде  въздух от своя апарат. 

Всички деца показаха отлични познания за професията на пожарникаря и разбраха, колко е важно да учат и да поддържат отлична физическа активност.

Не пропускай

Царицата на розата и нейните подгласнички  посетиха първата частна розоварна край Казанлък

Девойките направиха професионална фотосесия Царицата на розата  Антония Лалова, нейните подгласнички Тияна Манчева и Дани Илиева, както и участничките …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *