Извънредни новини

Средствата за заплатите на общинските съветници в Сопот предизвика бурни дебати по време на заседание

 Бяха гласувани и допълнителни средства за Спортния и Културен календар за тази година

Съветниците дадоха положително становище и за отпускане на средства за изграждане на подпорна стена при блок 17 в квартал „Сарая“. Окончателно решение по тези докладни предстои да бъде взето на сесия на ОбС-Сопот в края на месеца.


Средствата за издръжката на ОбС-Сопот за тази година скараха за пореден път местни депутати и администрация. Предложението на кмета е да бъде гласуван лимит, за да бъде ясно колко ще са средствата и съответно гарантирано, че администрацията ще може да плати всичко дължимо по тази дейност в бюджета за 2023 година.


Това провокира въпроси от страна на председателя на ОбС-Сопот Нели Пенева, която попита защо точно по тази дейност се налага лимит. Последва серия от реплики между нея и зам.-кмета Николай Новаков. В дебата с предложения се включиха и Любомир Джапаров, Георги Григоров и новпостъпият общински съветник (бел.ред. на мястото на подалия оставка Стефан Филчев) Иван Якимджийски. Намеси се и кметът Деян Дойнов, който за пореден път призова общинските съветници да намалят както неговото, така и собствените си възнаграждения.


Опитахме се да действаме така както ни бе казано от председателя и да предвидим, и планираме, по-добре парите нужни за издръжка на ОбС, за да не изпадаме в положението отново да се изхарчат средствата по параграфа преди края на бюджетната година. Така ставаме уязвими от завеждането на искове, на каквито вече станахме свидетели от страна на председателя, обясни след края на днешното заседание Николай Новаков.

Не пропускай

Санирането на блоковете в Сопот скара предишната и сегашната местна власт. Хората възмутени

Ще връщат ли хората дадените им от Общината средства за изготвяне на  техническите паспорти остава …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *