Извънредни новини

Сопот отбелязва 145 години от Освобождението на България

По време на факелно шествие бе издигнаг огромен национален трибагреник

В Сопот започнаха тържествата в чест на 145-та годишнина от Освобождението на България. Началото бе поставено с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча, посветена  на Освобождението на града в Западния парк.

 Оттам тръгна шествие, предвождано лично от кмета на Община Сопот Деян Дойнов. Честването продължи на площад „Иван Вазов” с тържествена заря-проверка с участието на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Сред официалните гости на празника бяха архитект Виолета Комитова и Румен Йончев.

„Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще. Да помним е дълг, защото историята не дава прошка за забравата. Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които отдадоха живота си в името на Родината. Нека бъдем достойни за славата, която ни завещаха нашите предци!“, каза в словото си кметът Дойнов.

В знак на признателност към героите, загинали за свободата на България бяха положени венци и цветя пред паметника на Иван Вазов, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно мълчание. 

Проявата завърши с тържествена заря-проверка.

 Утре от 10:30 часа на площад „Иван Вазов“ ще се състои церемония по издигане на Националния флаг на Република България. 

Не пропускай

Клисура чества 148 години от избухване на Априлското въстание

Кулминацията на проявите на 1-ви май Проявите по повод 148 години от избухване на Априлското …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *